ETUSIVU

Yritys

Kirjan kustantaminen

 

Omakustannekirja

Hämeen Uro - Perintö

 

Nuori soturi raudan ja rakkauden polulla

 

Romaani nuoren miehen kasvusta aikuiseksi, miestensä päälliköksi, ja taistelusta oman maan sekä heimon puolesta.

 

Nuori Uro perii Hämeen päällikkyyden heimokuninkaan Rapon saatua kaksintaistelussa surmansa. Verikoston taakka lähtee vyöryttämään tapahtumia arvaamattomaan suuntaan, josta ei ole paluuta. Kainulaiset ja sveealaiset ovat hyökkäävät Hämeen maille. Ehtiikö Uro koota heimonsa yhteen ja muodostaa tarvittavat sotajoukot puolustusta varten. Vai onko aloite otettava omiin käsiin?

 

Valinta heimokuninkaaksi ei ole itsestäänselvyys. Ja onko Urolla ylipäätään halua johtajaksi ja haastamaan muut kuninkuutta tavoittelevat... Kuninkaanvaali käräjillä paljastaa kuinka vaarallisilla vesillä Uro miehineen purjehtii. Kuka juonittelee kuninkuuden itselleen?

 

Uron miesten tie vie Itämeren toiselle puolelle aina Gotlantiin, Eowlandiin ja Rericiin asti. Tästä matkasta ei selvitä ilman menetyksiä. Menetysten taakka on musertava, mutta kaikella on hintansa.

Pienen Hämeen heimon on löydettävä liittolaisia suurta uhkaa vastaan. Löytyykö liittolaiset samassa tilanteessa olevista pirkkalaisista tai suomalaisista, joiden maat jo osin ovat kainulaisten hallussa?

 

Nuori käärmepurrella purjehtiva päällikkö on myös haluttua seuraa naisten keskuudessa. Onko kuninkaan sallittua rakastaa vai onko Hämeen heimon asia tärkeämpi kuin nuoren miehen kaipuu naisensa luo...

 

Hämeen Uro - Perintö on kirjailija Milja Ketomäen vahva esikoisromaani. Romaani on rautakauden aikaa käsittelevän kirjasarjan ensimmäinen osa.

 

"Mahtava historiallinen seikkailu, joka avaa mieleen hiumat näkymät entisajan ihmisten elämästä."

 

620 siv. (sid.)

ISBN 978-952-68274-4-5

Painettu Suomessa.

Kirjailija Milja Ketomäki

 

Milja Ketomäki on intohimoinen historian harrastaja, joka on syttynyt erityisesti rautakauden tutkimiseen ja siitä kirjoittamiseen. Ketomäen läpikäymä runsas Rautakauden tutkimusaineisto ja kotiseudun muinaisjäänteet ovat luoneet pohjan uskottavalle kirjoittamiselle aikakaudesta, jota elettiin 1300 vuotta sitten. Taitava kirjoittaja synnyttää lihaa tutkimusten ja selvitysten tarjoaman luurangon ympärille.

 

Romaanin päätapahtumapaikka Rapola ja Rapolanvuori sijaitsevat Valkeakoskella Ketomäen asuinpaikan kupeessa. Vanajaveden historia on innostanut kirjailijan ainutlaatuiseen tarinaan, jossa tarinan henkilöt käyttävät hyväkseen mm. ikivanhoja vesireittejä Suomenlahdelle ja Pohjanlahdelle.

 

Elävä Keskiaika ry: n toiminnassa aktiivisesti mukana oleva Ketomäki on löytänyt kotinsa rautakauden tutkimisesta ja harrastamisesta. Kuriositeettina mainittakoon, että kirjailijan perheen varustuksesta löytyvät niin rautakauden asusteet, astiastot, viikinkiteltta kuin myös erilaiset tarvekalut. Ketomäki onkin perheensä kanssa vienyt harrastuksensa pieniin yksityiskohtiin asti.